TikTok Sayfanızı Kimlerin Görüntülediğini Görebilir misiniz? Bilmeniz Gereken Her Şeyi Öğrenin!

Oluşturuldu 15 Mart, 2024
tik tok'taki kişi

TikTok, günlük milyonlarca aktif kullanıcısıyla en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Ancak birçok kullanıcı, profillerini kimlerin görüntülediğini öğrenip öğrenemeyeceklerini merak ediyor. TikTok yakın zamanda "Profil Görünümleri" adlı bir özellik tanıttı ve kullanıcıların son 30 gün içinde profillerini kimlerin görüntülediğini görmelerini sağladı. Ancak bu özellik tüm kullanıcılar için otomatik olarak etkinleştirilmez. Bu makalede, bu özelliği nasıl etkinleştirebileceğinizi ve kullanabileceğinizi, TikTok hesabınızdaki etkileşimleri izlemek için başka hangi yollara sahip olduğunuzu ve bu işlevselliğin sınırlamalarını inceleyeceğiz.

TikTok'ta Profil Görünümü Özelliği Nasıl Etkinleştirilir

TikTok, profilinizi son 30 günde kimlerin görüntülediğini görmenizi sağlayan Profil Görünümleri özelliğini tanıttı. Bu özelliği henüz etkinleştirmediyseniz, izlenecek adımlar şunlardır:

  1. TikTok uygulamasını açın ve Profil bölümünüze gidin.
  2. Sağ üst köşedeki üç yatay çizgiye (ayarlar) dokunun.
  3. "Gizlilik" seçeneğini seçin.
  4. "Profil görünümleri" seçeneğini bulun ve seçin.
  5. "Profil Görüntüleme Geçmişi" özelliğini açın.

Profil Görünümü Özelliği Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Profil Görüntülemeleri özelliği etkinleştirildiğinde, son 30 günde profilinizi kimlerin görüntülediğini takip edebilirsiniz. Bu, TikTok'taki etkinliğinize kimlerin ilgi gösterdiğini izlemek için yararlıdır. Ancak, akılda tutulması gereken birkaç önemli şey vardır:

  • Bu özelliği etkinleştirirseniz, diğer kullanıcılar da sizin onların profillerini görüntüleyip görüntülemediğinizi görebilir.
  • Bu özellik yalnızca her iki taraf da seçeneği etkinleştirmişse çalışır. Bir kullanıcıda özellik açık değilse, profil görüntüleme geçmişinde görünmezsiniz.

TikTok'ta Diğer Etkileşimleri Nasıl Takip Edebilirsiniz?

Profil Görünümleri özelliğini kullanmasanız bile TikTok, hesabınızdaki etkinliği izlemek için birkaç yol daha sunar. Bunu nasıl yapabileceğiniz aşağıda açıklanmıştır:

  1. TikTok uygulamasını açın ve ekranın alt kısmında bulunan Kalp simgesine dokunun.
  2. Burada, videolarınıza gelen beğeniler, yorumlar ve paylaşımlar dahil olmak üzere tüm son bildirimleri göreceksiniz.
  3. İşletme veya içerik üretici hesabınız varsa, video görüntülemeleriniz ve takipçi demografinizle ilgili ayrıntılı istatistikleri görüntülemek için Analiz bölümüne de erişebilirsiniz.

TikTok'ta Aktivite Takibinin Alternatifleri Nelerdir?

İçeriğinizi kimlerin görüntülediğini takip etmekle ilgileniyorsanız, bu tür verileri sağlamayı vaat eden üçüncü taraf uygulamalarla karşılaşabilirsiniz. Ancak, bu uygulamaları kullanırken dikkatli olmalısınız çünkü bunların çoğu TikTok'un politikalarını ihlal edebilir veya hesabınızın güvenliğini tehlikeye atabilir. Hesabınızdaki etkinlik hakkında doğru ve güvenli veriler elde etmek için TikTok'un Profil Görünümleri ve Analizler gibi resmi özelliklerine güvenmeniz önerilir.

Çözüm

TikTok her zaman profilinizi kimlerin görüntülediğini görmenin bir yolunu sunmasa da, Profil Görüntülemeleri özelliğinin tanıtımı artık kullanıcıların bunu yapmasına olanak sağlıyor, diğer kişi de özelliği etkinleştirmişse. Buna ek olarak, hesabınızdaki etkileşimleri bildirimler aracılığıyla ve işletme veya içerik oluşturucu hesapları için TikTok'un Analizleri aracılığıyla takip edebilirsiniz. Üçüncü taraf uygulamalara karşı dikkatli olun ve hesabınızın güvenliğini sağlamak ve mümkün olan en doğru bilgileri elde etmek için resmi seçenekleri kullanmaya odaklanın.

tik tok sayfası

TikTok'taki Profil Görüntülemeleri geçmişi 30 gün boyunca görünür kalır. Bundan sonra, bilgiler otomatik olarak silinir ve bir sonraki 30 gün içinde tekrar gerçekleşmediği sürece eski profil görüntülemelerini göremezsiniz.

Hayır, TikTok belirli bir kullanıcının profilinizi kaç kez görüntülediğine dair ayrıntılar sağlamaz. Kullanıcının son 30 gün içinde profilinizi görüntüleyip görüntülemediğini belirtmeden yalnızca kullanıcının adını gösterir.

Profil Görünümleri özelliğini kapatırsanız, profilinizi kimin görüntülediğini artık göremezsiniz ve diğer kullanıcılar da profillerini ziyaret ettiğinizde bilgilendirilmez. Ancak, özellik açıkken kaydedilen tüm profil görünümleri, özelliği devre dışı bırakmadığınız sürece 30 gün boyunca görünür kalır.